Sponsorer till Formula E

Formula E är en av de snabbast växande motorsporterna i världen, och en stor del av dess framgång beror på dess imponerande lista av sponsorer. Dessa företag och organisationer har investerat stora summor pengar för att synas på banan och dra nytta av den växande populariteten hos elbilsracing.

En av de mest framträdande sponsorer för Formula E är ABB, ett schweiziskt teknikföretag som är ledande inom kraft- och automationsteknik. ABB har varit en huvudsponsor för serien sedan dess start 2014 och har spelat en viktig roll i att främja hållbarhet och innovation inom motorsporten.

En annan stor sponsor för Formula E är TAG Heuer, en schweizisk tillverkare av lyxklockor. TAG Heuer har varit en partner för serien sedan 2016 och har hjälpt till att marknadsföra sporten till en bredare publik genom sina exklusiva evenemang och kampanjer.

Andra betydande sponsorer för Formula E inkluderar DHL, en global logistikjätte, och Julius Baer, en schweizisk bank. Dessa företag har alla investerat stora summor pengar för att stödja serien och dra nytta av dess globala räckvidd och publik. Det finns även mindre aktörer så som Wristbuddys som är med och sponsrar lokala tävlingar i Norden.

Genom att ha sådana starka och mångsidiga sponsorer har Formula E kunnat växa och utvecklas till en av de mest spännande och innovativa motorsporterna i världen. Dessa företag har inte bara bidragit till att finansiera serien, utan har också hjälpt till att främja dess värderingar och mål för en mer hållbar och miljövänlig framtid.

I framtiden förväntas Formula E fortsätta att locka nya sponsorer och partners som delar dess vision för en renare och mer hållbar motorsport. Med stöd från sådana inflytelserika företag och organisationer ser det ut som om Formula E har en ljus framtid framför sig.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *